Kahvakuulalla voimaa -nettivalmennus alkoi tänään. Lauantaina kävin puntarilla ja otin ylös lihas- ja rasvamittoja sekä mittasin vyötärönympäryksen. Joitan kuviakin koitin ottaa, mutta ne on laadullisesti niin huonoja, että niistä ei taida paljon mitään nähdä. En yhtään tykkää pyytää miestä kuvaamaan, niin se on sitten sitä peilin kautta kuvaamista ja valotukset on mitä on, saati sitten että saisi selkäpuolelta yhtään mitään kuvaa.

Lähtötilanne on tämä:

Paino: 54,5 kg

Rasva-%: 26,3 %

Lihas-%: 34,8 %

Vyötärönympärys: 75 cm

Tein myös valmennukseen kuuluvan kuntotestin.

Punnerrus pöytää vasten (toistoja minuutissa): 40

Vatsalihakset, istumaannousut, toinen pitää kiinni nilkoista (toistoja minuutissa): 45

Kyykyt 90 asteen kulmaan (toistoja minuutissa): 43

Askellus korokkeelle, n. 28 cm (toistoja 3 minuutissa): 95

Lisänä tein tavallisia miesten punnerruksia (toistoja minuutissa): 36

Punnerruksissa ja vatsoissa tulos erinomainen, kyykyissä ja askelluksessa hyvä. Kyykyt tein kahteen kertaan, kun käskettiin tehdä tuolikyykkyinä ja jälkeenpäin totesin tuolin olleen liian korkea. Askelluksissa koitin vain tehdä puhtaasti, ilman että menee juoksuksi, ja jäi sellanen olo, että tein liian löysästi. Ei tuntunut tuo oikein missään. No, jäipähän parannettavaa.

Ruokavalio-ohjeet tuntuivat äkkiseltään vähän sekavilta, mutta useemman kerran niitä läpikäytyä, niin aika selkeetähän tuo on. Alkuun piti valita onko painonhallitsija vai kunnonkohottoja. Päätin olla jälkimmäinen. Nyt saan syödä lähes joka aterialla hiilareitakin. Mun on vaan niin kovin vaikea luopua niistä. Tuntuu, että nälkä on koko ajan jos syö vaan kasviksia ja proteiinia (ja rasvaa). Sen verran muutan ohjeita, että syön hiilareita myös illalla, kun noissa periaatteessa ohjeistetaan syömään vain niitä kasviksia ja lihaa / kalaa, tai sitten rahkaa-marjoja -tyyppisesti. Mä kaipaan hiilarit illalla, että nukahdan ja nukun paremmin. Mitään ruokia ei tarvitse punnita. Määrät mittaillaan "käsimitoilla" (kämmenen kokoinen, kourallinen). Katsotaan miten tämä lähtee menemään.

Treenit tuntuvat alkavan aika kevyesti, tai siis että treenit ovat kohtuu lyhyitä. Onnistunee siis myös thaiboxingin ja lenkkeilyn ohella.

Nyt vaan ikävästi pieni flunssa iski päälle viikonloppuna. Mitään kuumetta ei ole, joten ajattelin tänään kuitenkin tuon treenin koittaa tehdä. Ei siihen kuulu kuin muutama liike. Jos tuntuu pahalta, niin jätän kesken. Ehkä...