Nyt ottaa kupoliin taas ihan tosissaan! Mun oli tarkotus viettää sporttinen vappuviikonloppu, mut kuinkas kävikään. Minä oon rötvännyt koko viikonlopun sohvalla ja sängyssä kuumeessa ja flunssassa. Torstaina ei ollut vielä tietoakaan lähestyvästä taudista, mut perjantaiaamuna herätessä oli kurkku kipeä ja paikkoja kolotti jo valmiiksi. Aamupäivällä käytiin kuitenkin lasten kanssa tivolissa, mutta kun tultiin sieltä niin tiesin, että kuume on nousussa. Syömisen jälkeen otin tytön kainaloon ja mentiin päikkäreille. Siitä herätessä oli taas hetken parempi olo, mutta iltaa kohden olo tuli ihan kaameeksi. Illalla olikin sitten 37,9 kuumetta.

Eilinen päivä meni sitten ihan totaalisesti levätessä. Silti kuume nousi vielä melkein perjantain lukemiin. Lapset lähtivät mummolaan yökylään joten olen kyllä saanut levätä ihan rauhassa. Mieskin hoiti asioita ja teki pihahommia koko päivän.

Tänään tuntuu vähän paremmalta. Olo on tukkoinen ja kankea, mutta kolotuksia ja kuumetta ei ainakaan vielä ole tullut. Aamulla tein vähän kroppaa avaavia joogaliikkeitä päänsärkyä ehkäistäkseni.

IMG_0675.jpg

Mun vappuviikonlopun varusteet; läppäri, iPad, tv:n kaukosäädin, lehti, sohva ja kuumemittari

. Vesilasi ja viltti puuttuvat kuvasta - ja kännykkä.

Sokerittoman päättymisestä on nyt viikko. Vähän lintsattiin ja alettiin herkutella jo lauantaina. Ja niinhän siinä sitten kävi, että pikkasen karkas mopo käsistä. Siis siinä mielessä, että nyt olen sitten syönyt varmaan joka päivä jotain makeeta.

Mikä sitten oli neljän viikon saldo? Paino +400g, rasvaprosentti +0,2%-yksikköä ja lihasmassa -0,1%-yksikköä. Ja tässä samaan aikaan kävin siis sen thaiboxing-alkeiskurssin ja 1-2 kertaa viikossa juoksua päälle. Varsinaista lihaskuntotreeniä en tehnyt satunnaisia vatsalihas- tai punnerruskertoja lukuunottamatta.

Kannattiko? No, en enää lähtis ainakaan uudelleen. Se tieto ettei saa syödä makeeta hallitsi mun jokaista päivää. Olo ei helpottanut ajan mittaan. Kun ei saanut sokerista syödä, niin söin suolaista ja hiilareita muussa muodossa (lähinnä leipää). Tämähän ei tietysti ollut mikään kunnon sokeriton kausi. Käytin hunajaa makeutukseen, söin rusinoita ja hedelmiä (paljon!), söin myös makeita leipiä, käytin ketsuppia jne. Nyt pitäis kuitenkin palata taas sellaseen ihan tavalliseen (semi)terveelliseen ruokavalioon, jossa herkut sallitaan, mutta pysytään kohtuudessa.

11.5. alkaa taas Optimal Performancen kolmen viikon ilmainen Taikinasta teräkseksi valmennus. Siihen olen taas ilmottautunut mukaan ja yritän tällä kertaa pysyä mukana vähän paremmin. Kuun lopussa on tiedossa lakkiaiset ja siihen mennessä haluaisin rasvaprosenttia pikkusen alas. Huomenna käyn vaa'alla ja sitten teen jonkin numerotavoitteen.

Thaiboxing jatkuu kunhan saan tämän lentsun selätettyä. Huominen jää ilman muuta välistä, mutta jos keskiviikona jo uskaltautuisi treeneihin. Valmennuksen puitteissa pitäisi tehdä kolme lihaskuntotreeniä viikossa. On-nis-tuu-ko? Tie-ten-kin! (No, juu luulisin...) Ja koiran kanssa lenkkiä kävellen, ja juosten jos johonkin väliin passaa.

Ruokavaliosta pitää saada taas turhat höttöhiilarit pois ja lisätä kasviksia, ja ennen kaikkea monipuolistaa kasvisten käyttöä. Taas on lipsuttu siihen tomaatti-kurkku-paprikalinjalle.

IMG_0678.jpg

Maailman hienoin vappukukka, jonka tytär oli askarrellut mummolassa. <3

Tattadadaa!!!! Juuri saamani tiedon mukaan olen tänään voittanut yksityistunnin thaiboxingiin!!! Jeee!!! Mähän siis en koskaan voita mitään. Tämä oli Mentor Thaiboxingin facebook-sivulla ollut kilpailu jonka olin jo autuaasti unohtanut. Ihan sattumalta näin päivityksen, kun on tässä viime päivinä tullut notkuttua facessa normaalia enemmän. Tykkää ja jaa kuva-juttu. Ei tainnut olla kovin monta osallistujaa, kun arpa sattui mun kohdalle. Mutta siis ihan mahtavaa!