Huh, taas on vierähtänyt kolme viikkoa edellisestä kirjoituksesta. Joulu meni ja vuosikin vaihtui. Joulunaikaan oli pientä flunssanpoikasta, joten liikkumaan en kovasti päässyt, mutta eipä tullut ihan hirveästi syötyäkään. Oikeastaan vasta vuodenvaihteen tienoilla mulla jotenkin lähti homma lapasesta ja aloin urakalla syömään herkkuja pois kaapeista. Tammikuun alku meni aivan plörinäksi syömisten suhteen. En saanut itseäni niskasta kiinni ollenkaan. Vasta tämä viikko on tuntunut siltä, että nyt on motivaatiota taas siistiä ruokavaliota.

LTEK1541.jpg

Hiljaisten viikkojen tunnelmia. Herkkuja ja vähän kävelyä. Lapset on pitäneet huolen rankemmasta liikunnasta perheessä. ;)

Urheilutkin on jääneet tosi vähiin. Juoksemaan pääsin joulun jälkeen vasta viime viikonloppuna. Yhden kerran kävin kokeilemassa crosstraining-tyyppistä harjoittelua TFWTurussa Iiriksen kanssa, kun siellä oli avoimet ovet. Sinne oli tarkoitus mennä vielä tällä viikollakin, kun koko viikon saa treenata siellä ilmaiseksi, mutta on taas tullut Kaikenlaista...

No, tuli keittiöremontti. Meillä huomattiin joulunpyhinä, että keittiön lattialle tulee jostain vettä. Se tuli tiskikoneesta ja oli ehtinyt kastella parketin. Lattia on nyt avattu yhdestä kulmasta ja kuivaus on käynnissä ainakin tiistahin asti. Sitten katsotaan pitääkö jatkaa. Meille tulee siis uusi lattia, mutta samalla vaihdetaan myös työtasot, kylmälaitteet ja liesituuletin. Tässä on siis juostu keittiökaupoilla useampia kertoja. Mä olen ihan stressaantunut, kun on pitänyt tehdä nopeita päätöksiä mitä tehdään ja minkälaista, ja kun kotona on kaikki mullin mallin. Laatikoita joka paikassa, keittiöön kuljetaan pressuovesta jääkaapille ja tiskit tiskataan kylppärissä. Kaikki on hukassa ja kaikkeen kuluu aikaa. Kohta meillä on olohuoneessa ruokapöydän lisäksi yksi vitriinikaappi ja uudet kylmälaitteet sekä tiskikone. Mulla ei ole yhtään sietokykyä tällaiseen. Olen varsinainen kiukkuapina koko ajan.

Mutta siis pikkuhiljaa koitan siistiä taas ruokavaliota ja palailla normaaliin liikuntaan. Jotain tehdäkseni olen tehnyt Piukat Paikat verkkovalmennuksen Tammikuun kinkunsulatushaasteen treenejä ja pääsin myös Buzzaamaan Yoogaia -nettipalvelua. Saan siis kokeilla palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan, jonka arvion palvelua Buzzador-sivustolla. Tämän lisäksi Sinä, arvoisa lukija, pääset kokeilemaan Yoogaiaa ilmaiseksi kahden viikon ajan rekistöitymällä palveluun ja antamalla koodin BUZZ2016. Tämä ei sido minkäänlaiseen jatkoon, mutta olisin iloinen jos heittäisit kommenttiboksiin viestin, jos olet palvelua kokeillut ja mitä tykkäsit siitä. Helpottaa mun tulevaa raportointiani. ;) Koodi pitää aktivoida 1.2. mennessä.

Ensi viikolla yritän taas aloitella thaiboxing treenejä. Viime viikonlopun juoksusta mulla tuli jostain syystä taas takareisi kipeäksi. Se sattuu kävellessä, mutta ei tunnu erilaiselta venytellessä. Samaa vaivaa on ollut ennenkin, mutta ei taas pitkään aikaan. Ärsyttää kun tiedän, että vaiva kestää aika pitkään eikä mulla ole siihen oikein muuta apukeinoa kuin lepo. Siis juoksemassa ei ainakaan saa käydä. Saattaa olla, että liittyy selkään. Mulla on jo syksystä asti ollut selkä myös melko kipeä ajoittain. Varsinkin aamuisin on tosi kankea ja on tarve pyöristää selkää niinkuin se olisi liikaa notkolla. Toivon, että Yoogaian jooga- ja venyttelytunneista löytyisi tähän jotain apua.

RXUK2897.jpg

Kalasoppaa ja itetehtyjä sämpylöitä, uudet tossut ja look crosstrainingiin lähtiessä. Josko taas tähän suuntaan oltais menossa noista ekan kuvan tunnelmista...

Nyt on vihdoin saatu lunta tänne Eteläänkin ja toivoisin, että jossain välissä päästäisiin miehen kanssa hiihtämäänkin. Jos vaikka viikonloppuna, kun lapsillekin on jo varattu yökyläilypaikka mummolasta...

AFPU4707.jpg

Punaposkiset tytöt kävivät vähän potkuttelemassa järven jäällä. -20 C eikä tuntunut missään. :)

Reipasta tammikuuta kaikille!