Joopa joo. Taas on sairasteltu oikein koko rahan edestä. Pojalla oli toista viikkoa lievää ripulia. Oli kuitenkin koko ajan hoidossa, kun ei oikein tiedetty mistä johtuu. Ei vaikuttanut varsinaiselta vatsataudilta. Kun poitsun maha rauhoittui viime viikonloppuna, niin tytöllä alkoi maha olla vähän sekaisin. Maanantai ja tiistai oltiin hoidossa, mutta keskiviikkoaamuna alkoi oksentaa ja mies jäi tytön kanssa kotiin. Oksentelua jatkui harvakseltaan perjantai-iltaan saakka. Mä olin tytön kanssa kotona torstain ja perjantain. Koitin ottaa hyödyn irti kotipäivistä ja torstaina sainkin tehtyä hyvän treenin. Tein pitkästä aikaa pt:n mulle keväällä tekemän toiminnallisen treenin. Perjantaina olinkin sitten niin jumissa etten saanut enää tehtyä mitään. ;)

Torstaiaamuna innostuin surauttamaan smoothien aamiaiseksi. Sen kaverina meni pari paistettua kananmunaa ja kuppi kahvia lusikallisella kookosöljyä.

Aamusmoothieen laitoin:

1/2 appelsiini

1/2 banaani

1/2 avocado

100 g mansikoita

kourallinen tammenlehtisalaattia

1 tl raastettua inkivääriä

1/2 rkl macajauhetta

1 rkl chian siemeniä

Ja hyrskyn myrskyn blenderissä. Tästä tuli kaksi annosta.

IMG_0477.jpg

Väri ei ole kovin houkutteleva, mutta maku oli ihan ok. Inkivääri maistui aika hyvin läpi.

Poika on innostunut nyt luistelusta ihan tosissaan. Viime viikolla oltiin kahtena iltana harjoittelemassa, kun torstaina menivät päiväkodista luistelemaan. Lauantaina oltiin jäällä 1,5 tuntia ja eilen 2 tuntia. Kehitys on ollut ihan huikeeta. Ihana katsoa sitä oppimisen riemua. Perjantaina kävivät iskän kanssa ostamassa oman jäkismailankin, niin kelpaa nyt pelailla. Mä olen ollut poitsun seurana siellä jäällä, kun mies valittaa että jalat palelee luistimissa. Olen koittanut pitää vauhtia yllä spurttailemalla, harjoittelemalla sirklausta, takaperin luistelua, kyykkyliukuja yms. pysyäkseni lämpimänä ja siksi, että voi tämänkin ajan ottaa liikunnan kannalta. Hauskaa on ollut.

Eilen olin ekaa kertaa tänä talvena hiihtämässä. Mies kävi ensin päivällä tekemässä lenkin ja mä lähdin sitten vuorostani illansuussa. Hölmöä mennä erikseen, kun pitää autolla ensin ajaa ladun varteen, mutta kun ei tota tyttöä vielä oikein uskaltanut kellekään hoitoonkaan laittaa. Impparissa käytiin. Siellä on sellanen reilun kilometrin lenkki tehty, jossa yksi mäki ylös-alas, loput tasamaata. Vapaalla tyylillä pistelin lopulta 9,9 km (sports trackerin mukaan). Aikaa meni 46 min. Voi, miten tuntu kivalta. Heti tekis mieli päästä uudestaan, mutta arki-illat on niin onnettoman lyhyitä, ettei silloin oikein mitenkään ehdi. Tai se on sitten pois koiralenkeistä, ja luulen, ettei toi meiän piski oikein arvosta sellasta ratkasua. ;)

Viime sunnuntaina merkkasin kalenteriin tämän viikon tavoitteeksi 2 juoksua ja 2 lihaskuntotreeniä. Lihaskuntotreenit tuli tehtyä, juoksemassa en käynyt kertaakaan, mutta tulipa sentään kerta hiihdettyä.

Ensi viikon tavoitteena 2 lihaskuntoa, 1 juoksu, 1 hiihto.

Niin, ja tästä päivästä eteenpäin lapset ovat päikyssäkin maidottomalla ruokavaliolla. Nyt pitäis alkaa olla kotonakin tarkempi. Tässä on tullut vielä syötyä vähän suklaata (kun löysin joulusta jääneen rasian), pitsan päälle laitoin lauantaina tavallista juustoa ja oivariinia laitetaan leivän päälle (vielä ainakin käytössä oleva rasia loppuun). Saa nähdä huomataanko tässä jotain eroa. Viime viikon aikana mulla ehkä on turvotus ja ilmavaivat vähentyneet, mutta saattaa johtua jostain ihan muustakin. Pientä nuhaa tuntuu taas olevan. Perjantaista asti on aamuisin ollut kurkku vähän karhea, mutta ei tätä vielä flunssaksi voi sanoa. Eli ei tämä semi-maidottomuus ainakaan ole räkäisyyttä vielä poistanut. Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa...