Me tehtiin miehen kanssa päätös, että kokeillaan jonkin aikaa maidotonta ruokavaliota koko perheelle. Mähän mietin sitä jo alkusyksystä omalla kohdallani pt:n suosituksesta kun yskä ei meinannut hellittää millään. Silloin koin sen kuitenkin vaivalloiseksi toteuttaa ja se jäi. Ajatus jäi kuitenkin kytemään ja nyt olen lukenut asiasta aika paljon. Koko perheelle homma toteutetaan siksi, että halutaan kokeilla saataisko tämä sairastelukierre katkeamaan. Lisäksi päiväkodista on tullut vähän kyselyä, että voisko pojalla olla laktoosiongelmaa, kun paukuttelee niin kovasti ja nyt on ollut pari päivää mahakin ihan löysällä. No, se tuskin johtuu maidosta, kun kotona ei enää maitoa juoda. Tämä onkin nyt vielä vähän hakusessa, että miten homma toimii lapsilla. Mulla ei ainakaan vielä ole mitään paperia jolla saisin lapset erityisruokavaliolle. Se sovittiin suullisesti, että tästä eteenpäin juovat ruokajuomana vettä. Neuvolaan laitoin sähköpostia, että saadaanko jotain paperia, mutta en ole vielä saanut vastausta.  

Itseni kohdalla mua lähinnä kiinnostaa saisinko apua ilmavaivoihin (niitä on viime aikoina ollut mullakin, tänäänkin ihan kauheet), turvotukseen ja iho-ongelmiin. Tietysti jos flunssatkin vähenee, niin oishan se kiva. Nytkin on nuhaa ollut jo pari viikkoa. Onneksi sen verran lievää, ettei ole haitannut menoa.

Aikamoista taiteilua tämä varmaan tulee olemaan. Juotu maito on helppo jättää pois. Samoin rahka ja jogurtit, mutta ruuanlaitossa saa vähän miettiä. Kermoja ja maitoja saa kasviversioina, mutta entäs juustot sitten? Muutenkin ruuanlaitto tuottaa päänvaivaa, kun lapsille ei meinaa mikään kelvata. Nyt sitten tämä vielä. No, ehkä tämä tästä. Muutaman viikon päästä voi toivottavasti ottaa jotain juttuja hiljaksilleen takaisin. Esim. juustot ja hapanmaitotuotteet. Ajattelin, että tämän jälkeen meillä ei enää rasvatonta maitoa juoda. Kevytmaitoa luomuna, ellei siitä tule oireita. Muutenkin koitan saada ruokavaliota luonnollisempaan suuntaan.

Tänään syötiin vielä possun fileetä mustapekkakastikkeessa ja jääkaapista löytyy vielä vajaa purkki luonnonjogurttia ja pala emmentaalia, mutta sen jälkeen aletaan olla maidottomia. Ostin jo varalle sekä kaura- että mantelimaitoa. Kauramaitoa maistettiin, mutta ei sitä kyllä kukaan ruokajuomana suostu juomaan. Huomenna ajattelin tehdä siitä makaronilaatikon.

Ruokavinkkejä otetaan vastaan. :)

Hauska juttu sattui tänään. Oltiin koko perhe paikallisessa lasten peuhutapahtumassa. Tytölle tuli kolari vähän vanhemman pojan kanssa ja kun käännyin katsomaan pojan äitiä, niin hetken löi tyhjää, että onpa tutun näköinen, mutta kuka. Todettiin että suurempaa vahinkoa ei sattunut ja jatkettiin touhuja. Hetken päästä tajusin, että senhän täytyy olla Äiti tahtoo kuosiin-blogin Iiris. Satuttiin vielä kahville samaan aikaan ja sitten mun oli ihan pakko mennä varmistamaan asia ja moikkaamaan. Iirishän se. Jos satut lukemaan tätä Iiris, niin olipa hauska tavata. :)

Treenit ei nyt oikein ota tuulta alleen. Laiskasti olen tehnyt niitä vatsa- ja käsivarsitreeniä. Ne ei vaan oikein ole mun juttu. Tuntuu, etten saa tehtyä tehokkaasti ja koko homma on turhaa. Eihän siinä ehdi edes kaloreita polttaa. Tänään sain revittyä itseni aamulla koiran kanssa juoksulenkille. Tuntuikin tosi mukavalta. Keli oli mahtava, vaikka tiet olikin osittain liukkaita. Rauhallisesti mentiin. 5,6 km 38 minuuttiin. Illalla kävin vielä kävelyllä koiran kanssa ja sen jälkeen, ennen saunaa tein pienen treenin kahvakuulalla ja kehonpainolla.

Tällänen setti, 2 kierrosta:

20 x syväkyykky

20 x kahden käden heilautus ylös asti (8 kg kuula)

15 x etunojapunnerrus ja polven veto

20 x ojentajadippi

15 x yhden jalan kyykky (8 kg kuula)

15 x kirjasoutu (8 kg kuula)

15 x linkkuveitsi

20 x vartalonkierto istuen (8 kg kuula)

Herkkuja ei oikeestaan tee mieli, mut silti olen vähän karkkia syönyt. Miksi, oi miksi? Leipää menee ihan liikaa. Vatsaa turvottaa ja on huono olla. Nyt pitää saada homma taas kunnolla kulkemaan. Ensi viikolla täytyy koittaa ehtiä käymään luontaistuotekaupassa. Nyt ois detoxin aika.