Suhteeni liikuntaan on varmaan aika paljon terveempi kuin suhteeni ruokaan. Löysin liikkumisen ilon vasta aikuisiällä, mutta sitten hurahdinkin ihan totaalisesti. Takana on kamppailulajeja, jumppia, kuntosalia, juoksua, puulaakilentopalloa ja -jalkapalloa, hiihtoa ja vaikka mitä. Olen innokas kokeilemaan uusia lajeja, mutta valitettavasti aika ei riitä kaikelle kivalle. Kamppailulajit veivät sydämeni kokonaan, mutta valitettavasti niitä on vaikea harrastaa kerran tai kaksi viikossa, joten tällä hetkellä mulla ei vaan ole mahdollisuuksia harrastaa mitään niin aktiivisesti. Ehkä sitten eläkkeellä...Tai edes kun lapset ovat isompia....

 

Tällä hetkellä viikottaiseen liikuntaohjelmaan kuuluu juoksu ja kahvakuula. Juoksemassa käyn 2-3 kertaa viikossa koiran kanssa pieniä pyrähdyksiä. Kelien viiletessä saan toivottavasti mahdutettua viikkoon yhden pidemmän lenkin. Ohjaatussa kahvakuulassa pyrin käymään kerran viikossa ja toisen kerran viikkoon yritän tehdä kotona. Kotitreeni kyllä saattaa olla muutakin kuin kahvakuulaa. Eilen esimerkiksi löysin tabata-harjoituksen http://kirsinkuntopiiri.blogspot.co.uk/search/label/Tabata (Olisin kiitollinen jos joku kertoisin miten tuon linkin saa tehtyä niin, ettei osoite näy, vaan linkki aukee vaikka tabata-sanan takaa) ja sitähän oli ihan pakko kokeilla. Lyhyt, mutta rankka treeni. Tuntuu mukavasti lihaksissa tänään. Mulla harjoitukseen kuului kyykyt, punnerrukset, vatsarutistukset, selkäliike ja etunojahypyt. Tällänen sopii mulle. Tykkään tehdä täysillä, eikä sitä aikaa yleensä ole kovin paljoa. Eilen juoksin koiran kanssa mutkan kautta lapsia hakemaan hoidosta ja kotona tein tuon treenin pihalla lasten puuhaillessa siinä lähellä. Reilussa puolessa tunnissa sain siis varsin kattavan treenin aikaiseksi.

 

Hyötyliikuntaa tulee päivittäin koiran lenkityksen ja työmatkapyöräilyn muodossa, ja viikonloppuihin usein kuuluu pihatöitä ja metsissä kulkemista lasten kanssa retkeillen, marjastaen, sienestäen tai muuten vain kuljeskellen.